Bob Dylan po 30 rokoch opäť na vrchole rebríčka najpredávanejších albumov

07.09.2006 Celý región

Nestarnúca folková legenda Bob Dylan (65) po 30 rokoch opäť kraľuje americkému rebríčku najpredávanejších albumov. Len minulý týždeň si Dylanov nový album Mo...
Nestarnúca folková legenda Bob Dylan (65) po 30 rokoch opäť kraľuje americkému rebríčku najpredávanejších albumov. Len minulý týždeň si Dylanov nový album Modern Times kúpilo v USA 192.000 ľudí, informovala internetová stránka E! Online.

Na vrchol albumovej hitparády sa Dylan naposledy dostal v roku 1976 s platňou Desire. Návrat na prvé miesto rebríčka po troch desaťročiach je nový rekord v dejinách americkej hudby. Barry Manilow čakal na takýto opätovný úspech 29 rokov, Santanovi to trvalo 28 rokov a Rodovi Stewartovi 25 rokov. Mladšiu generáciu prilákala zrejme aj reklama pre iPod k soundtracku Someday Baby. V internete sa tiež dá nájsť krátky film k pesničke When the Deal Goes Down, ktorý režíroval Bennett Miller a hrá v ňom Scarlett Johanssonová. Dylan vyráža v októbri na turné po USA. Za svoj život získal osem cien Grammy a predal vyše 100 miliónov albumov.
(TASR)
 

Vyberte región

mark